Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeček Velký

   Křeček Velký

      Obrazek

Třída:savci

Řád:hlodavci

Čeleď:křečkovití 

Křeček Velký žije na Madagaskaru.Obývá suché opadavé lesy  s písčitou půdou.Za potravou vychází za soumraku.Živí se ovocem,semeny,spadanými plody a kůrou stromů.Několik křečků obývá podzemní sistém přibližně šesti doupat.Je to typický komplex tunelů,které mají v průměru 45 cm,jsou až 5 m dlouhé a přibližně 1 m pod zemí.Jejich teritorium můžr být velké 3-4 hektary.Rozměry:délka těla:30-35 cm,délka ocasu 20-25 cm,hmotnost:1,2 kg.O jeho rozmnožování se ví málo,rodí 1-2 mláďata.Mláďata se rodí začátkem teplé dešt´ové sezoony na konci listopadu a začátkem prosince.Bohužel,nevíme jakého věku se v přírodě dožívá.V zajetí je to přibližně 5 let.Zajímavosti:většinou žijou v rodinách.Rodinu tvoří monogamní pár a jeho potomstvo.Obvykle běhají po čtyřech,ale dokážou skákat po zadních jako klokani.Křečci Velcí jsou velmi ohroženi kácením lesů na Madagaskaru.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 11450
Měsíc: 173
Den: 3